IMAGO OGILVY OSVOJIO CLIO AWARD


Nakon brojnih nagrada na festivalima oglašavanja u Europi i na Dalekom istoku, za rad Dear Mr. President, koji smo osmislili za Janu, nagrađeni smo Broncom i na prestižnom američkom festivalu Clio Awards. Priča o pismu napisanim Klepetanovim perom, koje je promijenilo zakon u Libanonu te omogućilo milijunima ptica da sigurno lete preko te države, taknula je i najrespektabilniji svjetski žiri koji je odlučivao o pobjednicima na ovoj američkoj verziji Oskara za oglašavanje.

Clio Awards je najcjenjeniji festival oglašavanja u Americi, a nakon Lava iz Cannesa, njegov kipić predstavlja jednu od najvažnijih nagrada u ovoj struci. Ovom smo nagradom popunili svoju kolekciju najvrednijih svjetskih nagrada i opravdali poziciju najnagrađivanije hrvatske agencije u zadnjih nekoliko godina.

‘’Evo baš je Dino Rađa jučer primljen u NBA Hall of fame i to me podsjetilo na činjenicu da možeš biti jako velik u Europi, ali kad u košarci uspiješ u Americi, onda si svjetska klasa. Slično je i u oglašavanju, koja je direktna refleksija ekonomije i show businessa, a jasno je koje je mjesto Amerike na toj karti. Zato ova nagrada ima nevjerojatnu težinu. Kad te u Americi odaberu među desecima tisuća radova iz cijelog svijeta, onda je to nešto što ima težinu.’’ – kaže Igor Mladinović, glavni kreativni direktor u agenciji. ‘’Nagrada Clio, odmah nakon Cannes Lionsa za mene predstavlja najprestižniji trofej u svijetu oglašavanja. Dugo smo ga čekali, ali i on sada dolazi na našu policu. Jako sam sretan jer je lista neosvojenih svjetskih festivala sada stvarno svedena na minimum. No, kako na svaki sljedeći projekt gledamo kao na onaj koji će upravo i njih osvojiti, stvarno se veselim svemu što dolazi’’ izjavio je Darko Bosnar, kreativni director.

Dajem suglasnost Imago reklamnoj agenciji da sprem i čuva moju osobnu email adresu u svojoj bazi podataka najdulje 5 godina u svrhu slanja povremenih promotivnih obavijesti.

Ako želite opozvati vašu suglasnost ili prestati primati poruke Imago reklamne agencije, molimo pišite na privacy@imago.hr i zatražite izmjenu ili brisanje podataka.