Imago Ogilvy i Heineken pozvali Hrvatsku na Hopa Cupa


Jesi li za Hopa Cupa? Hopa Cupa u ovom smjeru? Klupa za Hopa Cupa?… natpisi su koji su nedavno preplavili cijelu Hrvatsku. Radi se o dobro osmišljenoj kampanji za novo i jedinstveno piće na tržištu – sok od limuna s hmeljem.

Kroz suradnju s Heinekenom na ovom projektu, Imago Ogilvy je razvio ime, dizajn ambalaže, pozicioniranje i komunikaciju, a sve utemeljeno na činjenici da je jedan od glavnih sastojaka Mr. Hopa Cupa hmelj (engl. HOP) koji daje karakter i čini razliku u odnosu na slična pića.

Hopa Cupa je tako postala limunada bez srama namijenjena onima snažnog karaktera koji se ne srame pokazati svoje pravo JA i koji ne prezaju pred konzervativnim društvenim normama.

”Lijepo je kad je klijent hrabar, kad ti vjeruje i da ti odriješene ruke, što je ovaj put bio slučaj. Izazov je bio velik – trebalo je predstaviti proizvod koji praktično otvara potpuno novu kategoriju na tržištu. Od početka smo  smatrali da ovaj proizvod zaslužuje malo hrabriji pristup i hrabriju komunikaciju, što se na kraju pokazalo ispravnim. Teaser i reveal kampanja su izazvale pravi bum i mnoštvo pozitivnih reakcija na koje smo jako ponosni. Nadam se da će Mr. Hopa Cupa potrošačima pružiti bar onoliko zadovoljstva koliko smo mi imali radeći na ovom projektu”, rekao nam je Goran Bader, senior copywriter iz Imago Ogilvyja.

Mr. Hopa Cupa je za nas predstavljao drugačiji izazov, jer ne samo da smo ulazili na novi teritorij pića, već smo morali konceptom i razmišljanjem izaći izvan naših standardnih okvira. Ali u Heinekenu uvijek volimo iskoračiti iz sigurne zone, obzirom da samo tako možemo biti inovatori i pioniri na tržištu. Prve reakcije opravdale su naša očekivanja i pokazale da smo s pravom imali vjere u ovu priču i brend“, prokomentirao je Filip Rabuzin, direktor marketinga Heineken Hrvatska.

Dajem suglasnost Imago reklamnoj agenciji da sprem i čuva moju osobnu email adresu u svojoj bazi podataka najdulje 5 godina u svrhu slanja povremenih promotivnih obavijesti.

Ako želite opozvati vašu suglasnost ili prestati primati poruke Imago reklamne agencije, molimo pišite na privacy@imago.hr i zatražite izmjenu ili brisanje podataka.