Oglasom zaštitili Zagrepčane od komaraca


Autan i Imago Ogilvy ambijent oglasom zaštitili Zagrepčane od komaraca

Ovih dana su na dva najpoznatija zagrebačka jezera, Jarunu i Bundeku, na koja Zagrepčani redovno dolaze roštiljati i uživati u prirodi, postavljeni zanimljivi oglasi za Autan. Radi se o instalacijama koje doslovno štite posjetitelje od komaraca zahvaljujući sitnoj mreži, koja kroz metaforu govori o djelotvornosti Autan spreja. Od brojnih kućica na Bundeku i Jarunu, ove ‘Autanove’ su postale najomiljenije s prvim spuštanjem sumraka i pojavom komaraca.

“Drago mi je da se u današnje vrijeme, u kojem tržišna komunikacija većinom koristi nove medije i platforme, pronađe mjesto i za jedan dobri stari klasični ambijent. Imam neki nostalgični odnos prema ovakvim oglasima s obzirom da sam na njima poslovno odrastao.” – kaže Igor Mladinović, glavni kreativni direktor iz agencije Imago Ogilvy.

Innovation Director iz Imago Ogilvy agencije, Darko Bosnar kaže kako je “orginalnost ove ideje u korištenju medija, odnosno u iskorištavanju već postojećeg objekta u okolišu, pretvarajući ga u oglasni medij.

Uz vrlo malu intervenciju nečega što fizički postoji u stvarnom svijetu, mjesta u koje se ljudi inače sklanjaju od sunca, dobila su i dodatnu funkciju pa su sada štitile i od insekata.

Ta zanimljiva podudarnost izgleda drvenih kućica na Jarunu i Bundeku s mlazom koji izlazi iz spreja prilikom njegove upotrebe, je u ovom slučaju u outdooru lijepo ispričala priču na malo drugačiji način. 

Outdoor je tako ponovo pokazao kako nikako nije mrtav i kako ideja u njemu može još uvijek na “oldschool” način zablistati u punom sjaju.”

 

  • Chief Creative Director: Igor Mladinović
  • Innovation Director: Darko Bosnar
  • Art Director Senior: Saša Perić
  • Account: Maria Šimurina

Dajem suglasnost Imago reklamnoj agenciji da sprem i čuva moju osobnu email adresu u svojoj bazi podataka najdulje 5 godina u svrhu slanja povremenih promotivnih obavijesti.

Ako želite opozvati vašu suglasnost ili prestati primati poruke Imago reklamne agencije, molimo pišite na privacy@imago.hr i zatražite izmjenu ili brisanje podataka.